September 21, 2009

Links

P W S

Het Palace terrein is een braakliggend stuk grond midden in het Zomerhofkwartier. Tot aan de definitieve invulling in 2014 heeft PWS het terrein overgegeven aan de buurt. Een tijdelijke publieke ruimte, waarvoor buurtbewoners ideeën kunnen ontwikkelen, experimenteren en waar van alles mogelijk is. Een laboratorium voor de publieke ruimte dus.

PWS kijkt ook op andere plaatsen wat er mogelijk is qua bestemming van bouwputten die tijdelijk stilliggen. Op deze manier benutten we de ‘tussentijd’ -de tijd die ontstaat tussen planvorming en daadwerkelijke realisatie- positief in plaats van dat een neerwaartse spiraal ontstaat.

Horeca Vakschool Rotterdam

De Horeca Vakschool, gesitueerd aan het terrein van NU HIER, leidt in vijf jaar leerlingen op tot kok, banketbakker, broodbakker en gastvrouw/gastheer.

Zadkine Techniek: Opleiding Bouw

Leerlingen van het Zadkine Techniek die een opleiding 'Bouw' volgen, bouwen mee aan de faciliteiten van NU HIER. Ze hebben de kweekbakken van de moestuin en het podium gemaakt en het dwarspad gestraat. Meer volgt als de zomervakantie voorbij is.

Movie Action International

Movie Action International is een stichting die zich richt op jongeren van 12 tot en met 27 jaar en met name die in een achterstandssituatie verkeren en weinig tot geen arbeidsmarktperspectief hebben. Zij worden opgeleid voor werk in de nationale en internationale filmindustrie, tv en show wereld als actiefigurant, actieacteur/actrice, filmactiespecialist en filmstuntman/vrouw. Dit doen zij o.a. met trainingsstages van mensen van het Jackie Chan Stunt Team en andere internationale top stuntmensen.

De stuntschool van Movie Action International traint in de binnen- en buitenruimte van NU HIER.

Tante Yo

Tante Yo organiseert activiteiten bij NU HIER voor leerlingen van de Imeldaschool. Ze gaan stunten met Movie Action, buiten bouwen op het landje en ze starten een kinderpersbureau om het nieuws in de buurt te verslaan.

BuurtLab

BuurtLAB gaat met kinderen uit de Agniesebuurt aan de slag om zelf groente en kruiden te zaaien, kweken, onderhouden, oogsten en op te eten.

Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogst is een initiatief om meer producten uit de regio in de regio beschikbaar te maken. Rotterdamse Oogst maakt een nieuwe mix van het beste dat de regio en de stad elkaar te bieden hebben; Eerlijke, gezonde producten, ambachtelijke technieken, boerenverstand en duurzame, innovatieve technologie, ontwerptalent en smaken uit de wereldkeuken.

Gerda Zijstra, een van de initiatiefnemers van NU HIER is ook initiatiefnemer van Rotterdamse Oogst. In september 2010 is er weer een nieuw Oogstfestival op de Heemraadsplein.

Culiblog

A culinary weblog by Debra Solomon, an artist and designer based in Amsterdam. The blog focusses on food, food design and innovation. Food, food culture, food as culture and the cultures that grow our food.

Eetbaar Rotterdam

Blog Stadslandbouw

Eetbaar Rotterdam wil een netwerk organiseren voor stadslandbouw waarin initiatieven elkaar kunnen versterken. Op deze blog van EETBAAR ROTTERDAM treft u informatie en links naar inspirerende stadslandbouwprojecten in Rotterdam en ver daar buiten.

Ton Vreeken

Ton Vreeken is de zaadhandel in de regio. Voorlichting en teeltbegeleiding een belangrijk deel van zijn werkzaamheden en passie. Hiertoe geeft hij o.a. lezingen door het hele land.

Koehorst in ’t Veld

Koehorst in ’t Veld verzorgen de grafische identiteit van NU HIER. Koehorst in 't Veld is a graphic design practice engaging the possibilities of media and identity. We welcome complexity and editorial challenges and believe in conversation and collaboration throughout the design process. Koehorst in 't Veld is a partnership between Jannetje in 't Veld and Toon Koehorst.

13 Speciaal

Ontwerp- en bouwbedrijf 13 Speciaal begeleidt de leerlingen van het Zadkine Techniek bij montage op de locatie van NU HIER.

Stichting Noord Plus

Drie organisaties; Stichting Samenwerkende Arabische Jongeren (SAJ), Marokkaanse Culturele Vereniging Rotterdam (MCVR) en Marokkaanse Vereniging Centrum Noord (MCVN) zijn gefuseerd tot Stichting Noord Plus (SNP). Stichting Noord Plus is actief op het terrein van NU HIER. Ze moestuinieren in 3 kweekbakken en geven regelmatig water.

Houthandel Oldenboom van Leeuwen BV

Het nieuwe hout waarmee bij NU HIER gebouwd wordt, wordt geleverd door houthandel Oldenboom van Leeuwen BV.

Klankenhaus, popacademie Zadkine

Klankenhaus verzorgt de stages van de studenten, maar kan gezien worden als een boekings/organisatie buro. Via Klankenhaus kunnen opdrachtgevers bands boeken die actief zijn binnen de Popacademie, maar het is ook mogelijk om studenten in te zetten voor workshops, zoals zang, rap, gitaar, drum en zelfs voor het organiseren van producties en evenementen.

Eigen gemaakt!