May 16, 2010

overzicht op 14 mei

vanaf het dak

zoals de isometrische tekeningen

May 14, 2010

het zwarte goud is gebracht

De kweek- en bessenbakken zijn gevuld met zwarte aarde waarop de Horeca Vakschool groente, fruit en kruiden gaan verbouwen. De plantgaten voor de fruitbomen zijn voorbereid. De zanderige grond eruit, nieuw schone en bemeste grond erin. De zanderige grond die eruit gekomen is, is samen met de rest van het vrijkomende zand gemodeleerd tot crossbaan. Maandag komen de fruitbomen en de bessenstruiken.

April is het laatste moment dat er in de stad bomen gekapt mogen worden (ivm nestende vogels). Gemeentewerken heeft boomstammen van een aantal gekapte bomen naar het NU HIER landje gebracht. Ze zijn in de boomgaard neergelegd en kunnen gebruikt worden als bank en stuntbaan.

De bessenbakken worden met grond gevuld

Bijna alle kweekbakken gevuld met grond

De graafmachine gebruikt de ijsbaan tijdelijk als kraanbaan

Boomstammen zijn in positie gebracht

Boomstammen uit de stad

De crossbaan wordt gemodeleerd

Cross baan in wording

Crossbaan is af

May 5, 2010

appelboom

In Hordijkerveld, Rotterdam Zuid, is tijdens de herinrichting van de openbare ruimte per abuis een appelboom te veel geleverd. Gemeentewerken heeft de appelboom aan NU HIER geschonken. De Malus domestica benone wordt opgenomen in de boomgaard. Dennis, bedankt!

appelboom staat tijdelijk opgekuild

bouwplaats

May 6, 2011

boomgaard en bessentuin krijgen water

Het is al wekenlang erg zonnig weer. Op zich heel fijn maar de fruitbomen, kerstbomen en de bessen hebben het zwaar met de droogte. Vandaag zijn ze een handje geholpen en hebben ze water gekregen.

de watergevers