December 9, 2013

Presentatie van RESET

Het project ZOHO RESET draait nu drie maanden, tijd voor een tussentijdse presentatie van de eerste innovatieve, duurzame en sociale visies en interventies voor deze wijk in transitie! Met onder andere energie-opwekking middels algengroei, lokaal gezuiverd ZOHOwater, en een ZOHOroute aansluitend op de luchtsingel.

Op dinsdag 17 december a.s. presenteren tussen 15.30 en 18.00 uur acht projecten hun bevindingen in 3 minuten. Daarna is er tijd voor nadere kennismaking en gesprekken. Uiteraard wordt de middag afgesloten met een borrel. Graag aanmelden via mail: 0825221@hr.nl.

ZOHO - het Zomerhofkwartier - is een woon-werk wijk in Rotterdam Noord waarvan de herontwikkeling stil is komen te liggen. Dit resulteert in leegstand en 10 jaar tussentijd. Deze tussentijd biedt ruimte en tijd om de toekomst opnieuw uit te vinden. ZOHO RESET is een project waarin 10 vierdejaars studenten van de minor Sustainability (Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam) het initiatief nemen tot het ontwikkelen van een innovatief en duurzaam product, dienst of interventie op een locatie. Daarbij kan je denken aan de wijze waarop bestaande structuren en producten slimmer gebruikt kunnen worden (afval, energie, restruimte, sociaal kapitaal, voedsel) maar ook aan wijze waarop duurzame ontwerp oplossingen lokale economische en sociale systemen kunnen versterken.

Team ZOHO RESET hoopt u op dinsdag 17 december te mogen ontvangen: Berthine Bruijnooge, Dagmara Chechelska, Hanna-Sara Doude Van Troostwijk, Stephanie de Groot, Alex Jansen, Marenne van der Miessen, Anika van Puffelen, Daphne Rijkoort, Nikki Spil, Kelly Zwinkels en het docententeam; Iris Schutten, Daniel White, Frank Kauffmann en Jacques Vink.