December 7, 2011

kerstbomen uit depot 2

De dag waarop de kerstbomendepot open gaat is gewijzigd!
Op zondag 11 december gaat het kerstbomendepot van 11.00 – 13.00 uur open. Er zijn scheppen en een aantal potten aanwezig.

January 5, 2012

Seizoenstalling kerstbomen open!

Een kerstboom met kluit gekocht? Zonde om hem aan de straat te zetten en geen plek in de tuin? Midden in de stad vind je naast een kerstbomenkwekerij nu ook een seizoensstalling voor Rotterdamse kerstbomen! Breng de kerstboom met kluit op vrijdag 6 januari of zaterdag 7 januari naar het kerstbomendepot van NU HIER aan de Zomerhofstraat in Rotterdam Noord. Wij geven hem samen met jou een plek op het terrein. En volgend jaar haal je hem -een beetje groter- weer op. De bomen uit de kwekerij zijn dan ook groot genoeg om voor de eerste keer geleased te worden, mocht je een maatje kleiner willen.

Openingstijden:
vrijdag 6 januari (Drie Koningen) van 13.00 - 15.00
zaterdag 7 januari van 13.00 - 15.00
Er zijn scheppen en naamlabels aanwezig.

Om de overlevingskansen van de kerstbomen in te schatten zijn een aantal zaken van belang.
Vorig jaar heeft een vrij groot deel het niet overleefd. Dat heeft vooral te maken met de wijze waarop de boom opgekweekt is. Als de boom lange tijd op één plek heeft gegroeid en er veel wortels afgekapt zijn tijdens het oogsten is de kans klein dat de boom een groot genoeg wortelstelsel over heeft om de barre tijden binnenhuis door te komen. De overlevingskansen van een op pot gekweekte boom zijn veel beter.

Heb je een op pot gekweekte boom gekocht, de boom in de verwarmde binnenruimte genoeg water en voeding gegeven en de boom op een koudere plek in je huis laten wennen aan de kou ... ? Kom je boom dan stallen!

kerstbomen stallen in 2011

Op 2 januari 2012 - de eerste op straat gedumpte kerstbomen.