December 11, 2013

Gratis: Graaf je kerstboom uit!

Heb je al een kerstboom?
Of sla je liever over omdat je het zonde vindt.
Dan hebben we een oplossing: Bij NU HIER mag je er gratis eentje komen uitgraven. En na de kerst zet je hem gewoon weer terug, en laat je hem daar verder groeien.

Vanaf vandaag (11 december) is het kerstbomendepot van NU HIER 24/7 geopend. Neem zelf een schep en pot mee om je boom naar keuze uit te graven. Dit jaar mogen alle bomen eruit omdat we een heuvel gaan bouwen. Dus ook aan een ieder die zijn kerstboom van vorige jaren in de seizoenstalling van NU HIER heeft geplant; Het is weer tijd om hem mee naar huis te nemen en op te tuigen.

We verwachten de kerstbomen weer terug op zaterdag 4 jan 2014 tussen 13.00 en 16.00 uur! Je kunt dan ook je nieuw gekochte kerstboom met kluit brengen. We zullen dan gezamenlijk het nieuw aangelegde kerstbomendepot weer vullen.

Je mag de kerstboom gratis gebruiken.
Wel goed water geven en de top er niet uitzagen.
We ontvangen als tegenprestatie graag een foto van je opgetuigde kerstboom.
Mail die naar info@nuhier.org.

Het landje van NU HIER ligt aan de Zomerhofstraat in Rotterdam Noord

December 18, 2013

Opgetuigd! (2)

Janneke mailde: "Het was even zoeken naar een mooi boompje, maar we hebben er 1 gevonden :). Vanavond uitgegraven en nu staat hij al te 'shinen' in de kamer."

December 23, 2013

Opgetuigd! (3)

'Afgelopen zaterdag zijn mijn dochters en ik een boom gaan uitgraven bij de kerstbomenopvang op het landje van nu hier. We hebben met zorg de mooiste uitgekozen en nu staat ie dan gezellig versierd te wezen. Het was heel stoer om een kerstboom uit te graven, draagt bij aan het kerstgevoel. We zijn ook zometeen gehecht aan "onze boom". De vierde januari komen we hem terugbezorgen en ondertussen zorgen we goed voor de boom. (Als hij nu gaat groeien schuiven we hem een stukje op ;) )

Superbedankt voor deze aktie. Karola'

January 1, 2014

Opgetuigd! (4)

"Eerst nog daar, maar Nu Hier: onze eerste echte kerstboom. Hij houdt t goed uit met alle ballen, sterren, paddestoelen en lampjes aan zijn takken. De 4e komt ie weer terug naar daar, om zich op te maken voor volgend jaar.

Dank jullie wel en fijne dagen!
Mieke Francien Mette & Jakob"

January 1, 2014

Opgetuigd! (5)

"op de valreep van de berg geplukt
komt 4 januari retour
groet
sjoukje bert ko"

January 1, 2014

Opgetuigd! (6)

Er is ook iemand die een zelfgebouwde kerstboom op het podium heeft geplaatst.

January 4, 2014

Opgetuigd! (7)

"Op de valreep dan nog een fotootje van onze kerstboom.
We komen hem zo terugbrengen. Giso"

January 5, 2014

Hoe vervoer je een kerstboom?

Afgelopen zaterdag zijn een deel van de kerstbomen terug gekomen en een aantal nieuwe toegevoegd. Hoe vervoer je zo'n prikkelige boom? De een wikkelt hem voorzichtig in een laken en komt met de auto. Met een (bak)fiets of karretje lukt het ook.

January 6, 2014

Nog een boompje planten?

Wil je nog een kerstboompje planten maar heb je nog geen tijd gehad? Vandaag is het drie koningen; van oudsher de dag om de kerstboom uit je huis te halen. Je kan je boom nog de hele week stallen in de kerstbomenstalling. Neem wel zelf een schep mee en zet je boom in het grid op een van de heuvels.

January 6, 2014

Gestald!

Zaterdag 4 januari 2014. Het nieuwe jaar is begonnen. Het is een goede plantdag. Niet te koud, ongeveer 9 graden, zodat de koudeshock die de kerstbomen ondervinden als ze van een cv-gestookt huis naar buiten gaan niet zo extreem is. Tot een uur of 15.00 is het droog terwijl er later op de dag regen voorspeld is zodat de pas geplante bomen bespoeid worden. Er is een mooie collectie gebracht. Weer veel blauwsparen dit jaar. Maar zien welke er volgend jaar weer feest mogen vieren.