July 16, 2010

oogstdiner

Op vrijdag 16 juli is een deel van de oogst uit de moestuin gebruikt voor een diner. Er is gekookt op een geleende mobiele keuken.

uitnodiging

sla

courgettebloemen

rode bieten

geoogste bloemkool en erwten

erwten

koken

voorbereiden

mobiele keuken van Ron Hartman

podium als 'tafel'

August 25, 2010

Horeca Vakschool oogst voor soep

Morgen organiseert PWS Rotterdam samen met CODUM (onze nieuwe buren)een feestelijke borrel om de start van de toekomstige creatieve hotspot te Rotterdam Noord: ZoHo - het Zomerhofkwartier, te vieren. De Horeca Vakschool kookt morgen soep voor de gasten met de oogst uit de moestuin van NU HIER. Kom maar proeven.

snijbiet oogsten

en uitjes

kweekbakken werken ook prima als bank

keuken van de Horeca Vakschool

uitzicht vanuit de keuken op het NU HIER landje

October 12, 2010

Horeca Vakschool oogst boerenkool

leerlingen oogsten boerenkool die geadopteerd is van het Rotterdamse Oogst-festival. Foto: Ralph Kämena

de boerenkool in de keuken van de Horeca Vakschool. Foto: Ralph Kämena

Zicht vanuit de Horeca vakschool op het land van NU HIER. Foto: Ralph Kämena

October 16, 2010

afterparty van "Eigengemaakt"

zelf spagetti maken. Foto: Ralph Kämena

spagetti koken in tijdelijke buitenkeuken. Foto: Ralph Kämena

eten en/of film kijken. Foto: Ralph Kämena

het bouwbord als filmscherm. Foto: Ralph Kämena

August 20, 2011

Regenwateropvang + Buitenkeuken

Het frame voor de regenwateropvang is aan het bouwbord gemonteerd. Als het klaar is wordt er regenwater opgevangen in de groene tank waarmee de planten in de moestuin de droge periodes kunnen overleven. Daaronder wordt een tafel met daaraan een barretje gemaakt zodat er buiten gekookt en geborreld kan worden.

frame tijdens bouw

doorbouwen aan bouwbord

Schets van de regenwateropvang met daaronder de buitenkeuken

September 3, 2011

2de bouwdag Buitenkeuken

In de brandende zon is er doorgebouwd aan de buitenkeuken en de regenwateropvang. We zijn ver gekomen dankzij het enthousiaste bouwteam. De goot en de aansluiting op de regenton onbreken nog. Maar er kan gekookt en geborreld worden. Ook als het regent!

bouwteam Dietwin, Sarra, Gerda, Brenda en Ester. (foto: Han Hazewindus)

blad van keuken en bar zijn gemaakt van afgedankte BN-bank planken. De BN-bank is de oude standaard bank van Rotterdam. Kijk voor meer info onder de tag 'reststromen'

foto: Han Hazewindus

Voor de beplating van het dak zijn bouwbordplaten van voltooide projecten van PWS gebruikt. Kijk voor meer info onder de tag 'reststromen'

detail dak met bouwbordplaten

Gerda wijdt de keuken in met een afwasje

Sarra test de hoogte van de bar

October 10, 2013

Restauratiewagon komt!

Na bijna 2 jaar is het zo ver. De eerste werkzaamheden zijn verricht om een restauratiewagon op de kop van NU HIER te plaatsen. In het treinstel, compleet uitgerust met een keuken, zal vanaf begin 2014 lekker gezond gekookt worden. Het treinstel komt hoogstwaarschijnlijk half januari. Het had nog wat voeten in aarde om een aantal lantaarnpalen tijdelijk weg te laten halen voor het nogal grote transport. Zodra het restaurant in gebruik genomen wordt zal het land van NU HIER nog intensiever gebruikt gaan worden. ZOHO leeft!

Het ziet er nu nog wat onaf uit maar hier komt straks het restaurant.

January 15, 2014

NU HIER: een trein!

14 jan 2014 / UDEN / De Oriënt Tjoek vertrok dinsdag definitief uit Uden. Ooit stond de wagon bij de Markthal in Uden waar Cor van Breugel er een restaurant in had. Tien jaar geleden werd het treinstel bij kraanbedrijf Verbruggen aan de Vliegenierstraat in Uden gestald. “Voor een paar maanden”, lacht Peter Verbruggen die zijn herkenningspunt kwijt raakt.


Met twee grote kranen werd het treinstel op vrachtwagens getakeld. De restauratiewagen komt uit Leipzig, waar het dienst deed bij de Deutsche Reichsbahn in de voormalige DDR. Het restaurant van de inmiddels overleden Cor van Breugel is maar een paar jaar geopend geweest. Voordat de Markthal afgebroken werd, moest de wagon ook weg. 
Hoewel de wagon nodig een poetsbeurt moet hebben, is hij nog in prima conditie. Het ruim 26 meter lange gevaarte werd voor het transport tijdelijk van zijn onderstel ontdaan. “Anders past hij niet onder een viaduct door.”
(bron: uden.kliknieuws.nl)

Het treinstel komt naar het landje van NU HIER waar het verder ingericht zal worden als restaurant. Leerlingen van de Horeca Vakschool gaan samen met 'Kook met mij mee' eten bereiden en serveren vanuit deze unieke plek. Vanaf half maart hopen ze open te gaan.

Link naar Kook met mij mee

April 23, 2014

Vrijdag 25 april: Opening Gare du Nord

Het is zo ver. Restaurant Gare du Nord in het ZoHo kwartier opent haar deuren op vrijdag 25 april. Om 18.00 uur beginnen ze met het eerste diner. Hiervoor kan je reserveren via een e-mail naar Hans Kervezee: h.kervezee@kookmetmijmee.nl.