October 10, 2013

Restauratiewagon komt!

Na bijna 2 jaar is het zo ver. De eerste werkzaamheden zijn verricht om een restauratiewagon op de kop van NU HIER te plaatsen. In het treinstel, compleet uitgerust met een keuken, zal vanaf begin 2014 lekker gezond gekookt worden. Het treinstel komt hoogstwaarschijnlijk half januari. Het had nog wat voeten in aarde om een aantal lantaarnpalen tijdelijk weg te laten halen voor het nogal grote transport. Zodra het restaurant in gebruik genomen wordt zal het land van NU HIER nog intensiever gebruikt gaan worden. ZOHO leeft!

Het ziet er nu nog wat onaf uit maar hier komt straks het restaurant.

January 15, 2014

NU HIER: een trein!

14 jan 2014 / UDEN / De Oriënt Tjoek vertrok dinsdag definitief uit Uden. Ooit stond de wagon bij de Markthal in Uden waar Cor van Breugel er een restaurant in had. Tien jaar geleden werd het treinstel bij kraanbedrijf Verbruggen aan de Vliegenierstraat in Uden gestald. “Voor een paar maanden”, lacht Peter Verbruggen die zijn herkenningspunt kwijt raakt.


Met twee grote kranen werd het treinstel op vrachtwagens getakeld. De restauratiewagen komt uit Leipzig, waar het dienst deed bij de Deutsche Reichsbahn in de voormalige DDR. Het restaurant van de inmiddels overleden Cor van Breugel is maar een paar jaar geopend geweest. Voordat de Markthal afgebroken werd, moest de wagon ook weg. 
Hoewel de wagon nodig een poetsbeurt moet hebben, is hij nog in prima conditie. Het ruim 26 meter lange gevaarte werd voor het transport tijdelijk van zijn onderstel ontdaan. “Anders past hij niet onder een viaduct door.”
(bron: uden.kliknieuws.nl)

Het treinstel komt naar het landje van NU HIER waar het verder ingericht zal worden als restaurant. Leerlingen van de Horeca Vakschool gaan samen met 'Kook met mij mee' eten bereiden en serveren vanuit deze unieke plek. Vanaf half maart hopen ze open te gaan.

Link naar Kook met mij mee