December 26, 2010

breng uw kerstboom met kluit naar het depot!

Een kerstboom met kluit gekocht? Zonde om hem aan de straat te zetten en geen plek in de tuin? Bij NU HIER beginnen we naast een kerstbomenkwekerij nu ook een seizoensstalling voor Rotterdamse kerstbomen!

Breng de kerstboom met kluit voor of op donderdag 6 januari naar het kerstbomendepot van NU HIER aan de Zomerhofstraat in Rotterdam Noord. Wij geven hem samen met jou een plek op het terrein. En volgend jaar haal je hem -een beetje groter- weer op.

De bomen uit de kwekerij zijn dan ook groot genoeg om voor de eerste keer geleased te worden, mocht je een maatje kleiner willen.

Vergeet niet de boom af en toe wat water te geven...

links: de openbare boomgaard, rechts: de kerstbomenkwekerij/depot

maat kerstbomen NU HIER eind 2010

kerstbomen in de kwekerij

Luister hieronder naar een radio interview met Ester van de Wiel over de seizoenstalling voor de kerstbomen midden in hartje Rotterdam.

29-12-2010-Tijdelijke kerstbomen in Rotterdam-Noord by rtvrijnmond

Link naar Radio Rijnmond

Gemiddeld overleeft 40 tot 60% van de kerstbomen die in eigen tuin geplaatst worden.

Tips voor een grotere kans van slagen:
Eerst de boom die uit het verwarmde huis komt laten acclimatiseren in een koele ruimte voordat ze de bevroren grond ingaan. Verwijder de pot door hem lost te snijden. Maak een mooi diep plantgat en plaats hem hierin. Aanvullen met aarde en goed water geven. Gedurende de eerste zes maanden elke week 1 emmer water geven. Wat organische meststof zorgt voor mooie kleur.
Plant bij voorkeur om een moment dat de vorst uit de grond is.

voor meer info

December 7, 2011

kerstbomen uit depot 2

De dag waarop de kerstbomendepot open gaat is gewijzigd!
Op zondag 11 december gaat het kerstbomendepot van 11.00 – 13.00 uur open. Er zijn scheppen en een aantal potten aanwezig.