September 14, 2010

Nieuwe picknicksets

De nieuwe picknicksets zijn geplaatst.

De picknicksets zijn gemaakt van afgekeurde BN-bank planken.

June 4, 2010

Zadkine legt pad aan

Op 25 mei hebben leerlingen van de infra opleiding van het Zadkine een start gemaakt met het straten van het pad over het landje. De stenen komen uit een straat in Feijenoord die door GemeenteWerken opnieuw bestraat is met de nieuwe standaard straatstenen. Tegenwoordig worden de betonstraatklinkers (in de kleur heidepaars / biggetjesroze) niet meer toegepast in Rotterdam. Het materiaal wordt niet hergebruikt maar afgevoerd naar een bedrijf die de stenen verpulverd waarna het wordt hergebruikt als cunet onder bijvoorbeeld een asfaltweg. NuHier maakt gebruik van deze reststroom om een verhard pad over het landje aan te leggen.

In het pad staat de tekst: "wie zaait oogst". Nu nog niet zo goed te lezen omdat het pad nog in het stadium van inzanden verkeerd.

tekst in pad door stenen omgekeerd toe te passen

overzicht pad achter bouwbord

Zadkine Infra

betonstraatstenen uit Feijenoord gelevrd door gemeentewerken

verdiepte gekantelde rollaag ipv opsluitband

egaliseren van cunet

uitzetten van de letters

het eerste deel bijna klaar

gemeentewerken heeft stenen uit Feijenoord naar het landje gebracht

tekst in straatwerk

proef font: omgekeerde steen

April 28, 2010

kweekbakken zijn geplaatst

28 april

De 19 kweekbakken zijn vandaag geplaatst door Zadkine leerlingen Orlando Aarndel, Nozam Rostam, Mamut Bayrak samen met Hans Tulkens en 13 Speciaal. Later op de dag heeft Gemeentewerken weer een lading houtsnippers gestort die morgen tijdens de PWS in actie - dag uitgereden worden.

bakken worden aan binnenkant bekleed met folie

vastzetten van bakken met grondpalen

de club

grondpalen zagen

zicht vanaf het dak

alle bakken staan; uitzicht vanaf de toekomstige buitenkeuken

de houtsnippers die morgen uitgereden worden zijn gestort

August 26, 2010

ponies in de baan

Twee meiden van de Horeca vakschool zijn op hun ponies naar school gekomen. Ze hebben de ijsbaan als paardenbaan uitgeprobeerd ...

bij de poort van de Horeca Vakschool

pony in de 'ijsbaan'

September 2, 2010

bouwen aan de crossbaan

Leerlingen van de Emeldaschool zijn begonnen aan de bouw van zeepkisten. Onder begeleiding van 2 kunstenaars werken ze in groepjes van 4 een eigen ontwerp uit. De zeepkisten worden gebruikt om de crossbaan te testen. Na testritten zal de baan aangepast worden en komt er natuurlijk een start en finishplek.

podium als werkplek

schetsen aan het ontwerp

wielen op de assen monteren

plank erop en je hebt de basisconstructie

de onderstellen wachten op afbouw ... wordt vervolgd

August 29, 2009

Fase 0: braakliggend na brand

Er zijn wat sporen te vinden van consumeren van snoep, snacks, drank en drugs. Twee gymschoenen tonen een verband met de aanliggende fitnessschool. Veel gebouwen staan met hun achterkant naar het terrein gericht. De verkeerroulatie laat het terrein links liggen. Alleen fietsers en voetgangers kunnen de wegen rondom het terrein gebruiken als verbindingsroute.

Niemandsland 1

We zijn op het veldje, een stukje niemandsland waar het altijd zaterdag of woensdagmiddag is. Op het veldje ben je vrij. We eten om half zes. Toch hebben we zeeën van tijd. Het veldje doet iets met tijd. Die vliegt voorbij, maar doordat we nog geen horloge dragen, vliegen we mee. Een sweater aan we zeiden swieter met lappen op de ellebogen en altijd lijmplekken. Ik weet niet hoe die erin kwamen maar ze zaten erin, bij ons allemaal. Een fiets mee, net iets te klein, maar daar kon je goed mee crossen. Of een voetbal. Of helemaal niks, want je had niet veel nodig op het veldje.

David Hamers, Niemandsland, 2006

Niemandsland 2

Slordig is het, dat niemandsland, lelijk en vies, maar wat valt er veel te zien, te horen en te ruiken. Bij navraag blijkt het wel degelijk van iemand te zijn, ook al is de gebruiker misschien niet de eigenaar. We stoppen ze weg, deze veldjes, randen en rafels, maar we kunnen niet zonder. Niet toen we klein waren en we verdwaalden in de wereld op een klein stukje gras. En evenmin nu we groot zijn en we dingen kwijt willen in ons aangeharkte Nederland.

David Hamers, Niemandsland, 2006

Palace vlak na de brand

het oude palace?

August 26, 2010

Tante Yo stunt met Movie Action

Leerlingen van de Emeldaschool hebben een introductieles 'stunten in de film' gehad van de stuntschool Movie Action die in het gebouw van NU HIER een sportzaal hebben ingericht. Stuntman Leen Duchiene, die menige stunt in Hollywoodfilm voor zijn rekening nam, maakte indruk met zijn les.

September 3, 2010

tomaten worden geoogst

Terwijl twee jongens aan het werk zijn in de boomgaard en de moestuin komt een medewerker van Roteb pruimtomaten oogsten.

oogsten pruimtomaten

August 26, 2010

hergebruik afgekeurde BN-bank planken

De gemeentekwekerij van Gemeente Werken heeft een lading afgekeurde BN-bank planken aan NU HIER gegeven voor de produktie van tafels en banken op het landje.

afgekeurde planken van Gemeente Werken

link naar proefbank

July 12, 2010

oogsten met Roteb

De mannen en vrouwen van de Roteb, die vlak bij Nu Hier hun uitvalsbasis hebben, komen regelmatig helpen met wieden en opruimen.

De braziliaanse Luisa die steeds onkruid trekt en opruimt.

Rotebman

bietenoogst

in de Nu Hier oogstbak

de tomatenplanten in de kas doen het goed