January 15, 2014

NU HIER: een trein!

14 jan 2014 / UDEN / De Oriënt Tjoek vertrok dinsdag definitief uit Uden. Ooit stond de wagon bij de Markthal in Uden waar Cor van Breugel er een restaurant in had. Tien jaar geleden werd het treinstel bij kraanbedrijf Verbruggen aan de Vliegenierstraat in Uden gestald. “Voor een paar maanden”, lacht Peter Verbruggen die zijn herkenningspunt kwijt raakt.


Met twee grote kranen werd het treinstel op vrachtwagens getakeld. De restauratiewagen komt uit Leipzig, waar het dienst deed bij de Deutsche Reichsbahn in de voormalige DDR. Het restaurant van de inmiddels overleden Cor van Breugel is maar een paar jaar geopend geweest. Voordat de Markthal afgebroken werd, moest de wagon ook weg. 
Hoewel de wagon nodig een poetsbeurt moet hebben, is hij nog in prima conditie. Het ruim 26 meter lange gevaarte werd voor het transport tijdelijk van zijn onderstel ontdaan. “Anders past hij niet onder een viaduct door.”
(bron: uden.kliknieuws.nl)

Het treinstel komt naar het landje van NU HIER waar het verder ingericht zal worden als restaurant. Leerlingen van de Horeca Vakschool gaan samen met 'Kook met mij mee' eten bereiden en serveren vanuit deze unieke plek. Vanaf half maart hopen ze open te gaan.

Link naar Kook met mij mee