May 10, 2010

houtsnippers uitgereden

houtsnippers als pad tussen kweekbakken

houtsnippers die nog in de baan uitgereden moeten worden

bessenbakken zijn voorbereid

Op donderdag 29 april hebben medewerkers van PWS tijdens de 'PWS in actie'-dag de door de gemeentewerken geleverde houtsnippers uitgereden en tussen de kweekbakken gestort. Inmiddels zijn ook de bessenbakken binnen en voorbereid. Maandag 10 en dinsdag 11 mei wordt de grond in de kweekbakken aangebracht en kunnen we in de volle grond gaan zaaien. De ijsheiligen zijn bijna weg ...

PWS-ers aan het werk

uitrijden

storten

verdelen en egaliseren

bijna klaar

Leo veeegt de stoep aan

tijd voor een borrel met sneeuwbier

March 17, 2010

stromen

De tijdelijke inrichting wordt deels gemaakt van materialen die uit reststromen van de stad komen. De bomen rondom het landje zijn gesnoeid. De vrijgekomen houtsnippers worden gebruikt als materiaal voor de paden.

bomen worden gesnoeid

de snoeiers

snoeiafval is versnipperd

storten houtsnippers op het landje

houtsnippers wachten tot ze als padmateriaal ingezet worden

June 4, 2010

rest houtsnippers uitgereden

Op zaterdag hebben 5 jongens, die een taakstraf hebben, een dag lang de resterende houtsnippers uitgereden en verdeeld over de paden tussen de kweekbakken.

rest houtsnippers

uitrijden op de paden tussen de kweekbakken

isometrische foto

September 28, 2010

Geadopteerde boerenkool

NU HIER heeft een stuk of 20 bijna volgroeide boerenkoolplanten geadopteerd. De planten zijn voor het Rotterdamse Oogst festival uit de akker van een lokale boer gegraven, tot groot plezier van de betreffende boer. Na een weekend op het Heemraadsplein hebben ze een nieuw stads huis gevonden in de kweekbakken van NU HIER.

October 16, 2010

de nieuwe werkbank in gebruik

De nieuwe werkbank is half geplaatst en wordt nu al in gebruik genomen. Helly van Rotterdamse Oogst staat er in de regen rodekoolplanten op te potten. Dat ziet er goed uit! Na het Eigengemaakt feestje van Rotterdamse Oogst op het Noordplein verhuizen ze naar de kweekbakken van NU HIER.

September 4, 2011

Het dak heeft de windstoten van zaterdagnacht overleefd

Na de hevige onweersbui van zaterdagnacht, waarbij het ook heel hard waaide, zijn we gaan kijken of de dakconstructie het overleefd heeft. Gelukkig staat alles nog overreind.

detail aansluitingen

zijaanzicht buitenkeuken