December 21, 2009

sneeuwballen gooien en sleeën

20 december - Het heeft vannacht 15cm gesneeuwd. De ijsbaan en de speelberg zijn helemaal bedekt. Er kan niet geschaatst worden maar wel gesleet. Buurtbewoners gaan elkaar enthousiast te lijf met sneeuwballen. Op het Johan Cruijfveld hebben een paar jongens een iglo gebouwd.

Sneeuwgevecht

Sneeuwberg

Sneeuwgevecht

Sleeën van de speelberg

Fotomoment

Sneeuwengel

Iglo op het Johan Cruijfveld

Sneeuwpanorama

December 21, 2009

tijd voor een ijsbaan

De ijsbaan onder water

16 december - Het vriest in Rotterdam. Onwerkbaar weer voor de meeste vakmensen die buiten werken. In friesland wordt al geschaatst op ondergelopen weilanden. Dat kan natuurlijk op op een braakliggend landje!

18 december - Hoveniersbedrijf Paul Casteleijns begint de ijsbaan uit te graven. Met de uitgegraven grond wordt een berg gemaakt waarop bij sneeuw gesleet kan worden. Aan het eind van de middag is de baan gereed. Waterbedrijf Evides vult de baan met water. Nu maar afwachten of we morgen kunnen schaatsen.

Om 7.45 start het graven

De baan vordert

De graafmachine

Evides vult de baan met water

January 17, 2011

als je kerstboom het niet haalt ...

Voor als je kerstboom het niet overleeft kan je er altijd nog een slee maken ... Tom Hatfield, een student van Royal College in Londen heeft er een ontwerp voor gemaakt. Hij gebruikte hiervoor de in de stad op straat achtergelaten kerstbomen (zonder kluit).

Link naar Dezeen: Christmas Tree Sledge by Tom Hatfield

detail slee

De ontwerper Fabien Capello ontwierp een krukje van afgedankte kerstbomen.

site van Fabien Capello

kruk van Fabien Capello