March 8, 2012

Wij stemmen voor Uit je eigen Stad

Een schaap op de Kaap, sla van de Marconistrip, kakelende kippen in het centrum en kruiden uit Noord. Kortom, eten Uit je eigen stad.

Alle Rotterdammers van 12 jaar en ouder mogen binnenkort stemmen op het beste plan voor Rotterdam. Vijf projecten dingen mee naar de titel Stadsinitiatief Rotterdam. De winnaar krijgt het benodigde budget om het plan uit te voeren. De favoriet van NU HIER is het stadslandbouwbedrijf Uit je eigen stad.

Bij het Marconiplein, op Katendrecht, in Noord en Centrum groeien straks diverse groenten en fruit, scharrelen kippen over het land en wordt vis gekweekt. Het worden bruisende plekken waar je kunt proeven, leren, werken en kopen. Op het land, in het restaurant of de winkel. Daar kun je eten wat de stad schaft: duurzaam, lekker en supervers. Met de vier locaties kan Uit je eigen stad maar liefst 50.000 Rotterdammers per week van eten voorzien.

Met jouw steun eet Rotterdam vanaf dit voorjaar Uit je eigen stad. Stemmen kan via www.stadsinitiatief.nl/stemmen. Stemmen doe je met de code die je op 1 maart per brief van de gemeente ontvangt.