August 16, 2010

werktafel

In de kelder van Schoterbosstraat 4, waar het kantoor van NU HIER zit, hebben we een werktafel met 2 zware bankschroeven gevonden. Nadat de tafel waterproof is gemaakt wordt het buiten op het landje geplaatst zodat de Tante Yo, die naschoolse opvang organiseert, een bouwwerkplaats kan starten.

ontmantelde werktafel in de kelder

Klik hier voor de site van Tante Yo

August 26, 2010

Tante Yo stunt met Movie Action

Leerlingen van de Emeldaschool hebben een introductieles 'stunten in de film' gehad van de stuntschool Movie Action die in het gebouw van NU HIER een sportzaal hebben ingericht. Stuntman Leen Duchiene, die menige stunt in Hollywoodfilm voor zijn rekening nam, maakte indruk met zijn les.

September 2, 2010

kinderpersbureau maakt buttons

De leerlingen van de Emeldaschool hebben buttons gemaakt waarmee ze zich in de buurt kunnen voorstellen. Volgende week zal het kinderpersbureau interviews gaan afnemen.

September 2, 2010

bouwen aan de crossbaan

Leerlingen van de Emeldaschool zijn begonnen aan de bouw van zeepkisten. Onder begeleiding van 2 kunstenaars werken ze in groepjes van 4 een eigen ontwerp uit. De zeepkisten worden gebruikt om de crossbaan te testen. Na testritten zal de baan aangepast worden en komt er natuurlijk een start en finishplek.

podium als werkplek

schetsen aan het ontwerp

wielen op de assen monteren

plank erop en je hebt de basisconstructie

de onderstellen wachten op afbouw ... wordt vervolgd

October 14, 2010

crossen met zelfgebouwde zeepkisten

leerlingen van de Emelda school crossen voor de eerste keer met hun zelfgebouwde zeepkisten. Foto: Ralph Kämena