January 16, 2014

NU HIER: een trein (2)

16 januari 2014 - Vandaag is de trein inclusief een stukje rails, in de bak getakeld. Daarvoor verwijderde Citytech, verantwoordelijk voor de openbare verlichting in Rotterdam, eerder een aantal lantaarnpalen zodat het treinstel, dat ongeveer 26 meter lang is, op zijn nieuwe plek gemanouvreerd kan worden. Het nieuws dat de trein gearriveerd is heeft zich snel verspreid. De hele dag was het een komen en gaan van geinteresseerden.

Interieur trein, restaurant deel.

Veel enthousiaste reacties maar ook vragen. Waarom hier en niet op de Hofbogen? Inderdaad, dat dachten wij 2 jaar geleden ook. Het bleek domweg niet mogelijk te zijn. Sinds het landje een prima proefterrein is kan hier het restaurant in combinatie met voedsel verbouwen en de Horeca Vakschool goed getest worden.

Interieur trein; De bar van het restaurant.

Het treinstel wordt komende maanden schoon en gebruiksklaar gemaakt. De keuken wordt gemoderniseerd en meer afgestemd op een veganistische kookstijl. De keuken is nu vooral geschikt voor frituren ... Pinar Koskun, die al een aantal jaren succesvol 'Kook met mij mee' runt in de Hofbogen is de trekker van het toekomstige restaurant. Ook hier zal ze 100% plantaardig en biologisch koken.

Vanuit de buitenkeuken.

Het restaurant gaat waarschijnlijk op 21 maart open en zal dagelijks zijn deuren openen van 10.00 tot 22.00 uur. Je kan er straks dus terecht voor ontbijt, lunch en diner. Op zondagen zal de wagon gesloten zijn.

Luister aanstaande zaterdag naar Chris Natuurlijk op radio Rijnmond. Zij interviewt Hans Kervezee (eigenaar trein), Pinar koskun (Kook met me mee!) en Ester van de Wiel (initiatiefnemer NU HIER) over de toekomstplannen.

Links op de foto Hans Kervezee, initiatiefnemer en eigenaar van het treinrestaurant. NU HIER wenst hem veel succes!