December 21, 2009

Toegang

Verboden Toegang. Het woord 'verboden' op de bordjes aan het bouwhek zijn afgeplakt. Iedereen is welkom op het terrein.

December 21, 2009

sneeuwballen gooien en sleeën

20 december - Het heeft vannacht 15cm gesneeuwd. De ijsbaan en de speelberg zijn helemaal bedekt. Er kan niet geschaatst worden maar wel gesleet. Buurtbewoners gaan elkaar enthousiast te lijf met sneeuwballen. Op het Johan Cruijfveld hebben een paar jongens een iglo gebouwd.

Sneeuwgevecht

Sneeuwberg

Sneeuwgevecht

Sleeën van de speelberg

Fotomoment

Sneeuwengel

Iglo op het Johan Cruijfveld

Sneeuwpanorama

December 21, 2009

sneeuwbier

19 december 2009 - Henriëtte Waal heeft haar mobiele bierbrouwerij, die ze voor Eetbaar Landschap ontwikkelde, bij NU HIER gestald. Na eerder goed geslaagde bierbrouw experimenten met kijkgroen, regenwater en klaver probeert ze nu een bier te maken met de sneeuw van het dak van NU HIER als ingrediënt. Over 6 weken kunnen we de resultaten proeven.

Sneeuw verzamelen op het dak

Sneeuwoogst

Sneeuw wordt in de brouwerij gebracht

December 21, 2009

tijd voor een ijsbaan

De ijsbaan onder water

16 december - Het vriest in Rotterdam. Onwerkbaar weer voor de meeste vakmensen die buiten werken. In friesland wordt al geschaatst op ondergelopen weilanden. Dat kan natuurlijk op op een braakliggend landje!

18 december - Hoveniersbedrijf Paul Casteleijns begint de ijsbaan uit te graven. Met de uitgegraven grond wordt een berg gemaakt waarop bij sneeuw gesleet kan worden. Aan het eind van de middag is de baan gereed. Waterbedrijf Evides vult de baan met water. Nu maar afwachten of we morgen kunnen schaatsen.

Om 7.45 start het graven

De baan vordert

De graafmachine

Evides vult de baan met water

December 21, 2009

eerste sneeuw in 2009

Wit notitiebord

panorama op 09.12.09

panorama op 17.12.09