May 24, 2018

Privacy Statement

Om te voldoen aan de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die vanaf 25 mei 2018 ingaat, hebben we een privacy statement opgesteld. Deze kunt u in onderstaande link inzien.

link naar Privacy Statement

April 23, 2014

Vrijdag 25 april: Opening Gare du Nord

Het is zo ver. Restaurant Gare du Nord in het ZoHo kwartier opent haar deuren op vrijdag 25 april. Om 18.00 uur beginnen ze met het eerste diner. Hiervoor kan je reserveren via een e-mail naar Hans Kervezee: h.kervezee@kookmetmijmee.nl.

April 7, 2014

NU HIER - STRAKS DAAR

De trein van Eet met mij mee! wordt opgeknapt en in gereedheid gebracht zodat er in binnenkort gekookt kan worden. Ester van de Wiel en Gerda Zijlstra, die NU HIER in 2009 geïnitieerd hebben, geven het land door aan deze nieuwe pioniers. De tijdelijkheid, die formeel gezien maximaal 5 jaar duurt is in mei 2014 afgelopen. Om in de tijdelijk te blijven is het goed nieuwe initiatieven tijd en ruimte te geven. De nieuwe gebruikers hebben aangegeven niet door te willen met het bouwbord. Aangezien de keuken eraan vast gebouwd zit moet het hele bouwwerk verwijderd worden. Dat is vorige week daadwerkelijk gebeurd. Ook het kantoor dat regelmatig gratis aan actieve partijen onderdak heeft geboden is weer geheel vrij gegeven. NU HIER is STRAKS DAAR.

NU HIER wenst Gare du Nord veel succes!

Keuken is afgebroken. Het materiaal gaat een derde leven tegemoet in een kunstproject in Antwerpen.

January 16, 2014

NU HIER: een trein (2)

16 januari 2014 - Vandaag is de trein inclusief een stukje rails, in de bak getakeld. Daarvoor verwijderde Citytech, verantwoordelijk voor de openbare verlichting in Rotterdam, eerder een aantal lantaarnpalen zodat het treinstel, dat ongeveer 26 meter lang is, op zijn nieuwe plek gemanouvreerd kan worden. Het nieuws dat de trein gearriveerd is heeft zich snel verspreid. De hele dag was het een komen en gaan van geinteresseerden.

Interieur trein, restaurant deel.

Veel enthousiaste reacties maar ook vragen. Waarom hier en niet op de Hofbogen? Inderdaad, dat dachten wij 2 jaar geleden ook. Het bleek domweg niet mogelijk te zijn. Sinds het landje een prima proefterrein is kan hier het restaurant in combinatie met voedsel verbouwen en de Horeca Vakschool goed getest worden.

Interieur trein; De bar van het restaurant.

Het treinstel wordt komende maanden schoon en gebruiksklaar gemaakt. De keuken wordt gemoderniseerd en meer afgestemd op een veganistische kookstijl. De keuken is nu vooral geschikt voor frituren ... Pinar Koskun, die al een aantal jaren succesvol 'Kook met mij mee' runt in de Hofbogen is de trekker van het toekomstige restaurant. Ook hier zal ze 100% plantaardig en biologisch koken.

Vanuit de buitenkeuken.

Het restaurant gaat waarschijnlijk op 21 maart open en zal dagelijks zijn deuren openen van 10.00 tot 22.00 uur. Je kan er straks dus terecht voor ontbijt, lunch en diner. Op zondagen zal de wagon gesloten zijn.

Luister aanstaande zaterdag naar Chris Natuurlijk op radio Rijnmond. Zij interviewt Hans Kervezee (eigenaar trein), Pinar koskun (Kook met me mee!) en Ester van de Wiel (initiatiefnemer NU HIER) over de toekomstplannen.

Links op de foto Hans Kervezee, initiatiefnemer en eigenaar van het treinrestaurant. NU HIER wenst hem veel succes!

January 15, 2014

De trein komt vanavond

15 januari 2014 - De wagon komt vanavond al! Laat in de avond zal het gevaarte arriveren. Morgenochtend vroeg, zo rond 8.00 uur, wordt de trein van de vrachtwagen in de bak getakeld.

Zo zag het originele interieur van een Mitropa eruit toen de trein nog door de DDR reed.

en zo het gebruikte servies.

January 15, 2014

NU HIER: een trein!

14 jan 2014 / UDEN / De Oriënt Tjoek vertrok dinsdag definitief uit Uden. Ooit stond de wagon bij de Markthal in Uden waar Cor van Breugel er een restaurant in had. Tien jaar geleden werd het treinstel bij kraanbedrijf Verbruggen aan de Vliegenierstraat in Uden gestald. “Voor een paar maanden”, lacht Peter Verbruggen die zijn herkenningspunt kwijt raakt.


Met twee grote kranen werd het treinstel op vrachtwagens getakeld. De restauratiewagen komt uit Leipzig, waar het dienst deed bij de Deutsche Reichsbahn in de voormalige DDR. Het restaurant van de inmiddels overleden Cor van Breugel is maar een paar jaar geopend geweest. Voordat de Markthal afgebroken werd, moest de wagon ook weg. 
Hoewel de wagon nodig een poetsbeurt moet hebben, is hij nog in prima conditie. Het ruim 26 meter lange gevaarte werd voor het transport tijdelijk van zijn onderstel ontdaan. “Anders past hij niet onder een viaduct door.”
(bron: uden.kliknieuws.nl)

Het treinstel komt naar het landje van NU HIER waar het verder ingericht zal worden als restaurant. Leerlingen van de Horeca Vakschool gaan samen met 'Kook met mij mee' eten bereiden en serveren vanuit deze unieke plek. Vanaf half maart hopen ze open te gaan.

Link naar Kook met mij mee

January 6, 2014

Nog een boompje planten?

Wil je nog een kerstboompje planten maar heb je nog geen tijd gehad? Vandaag is het drie koningen; van oudsher de dag om de kerstboom uit je huis te halen. Je kan je boom nog de hele week stallen in de kerstbomenstalling. Neem wel zelf een schep mee en zet je boom in het grid op een van de heuvels.

January 6, 2014

Gestald!

Zaterdag 4 januari 2014. Het nieuwe jaar is begonnen. Het is een goede plantdag. Niet te koud, ongeveer 9 graden, zodat de koudeshock die de kerstbomen ondervinden als ze van een cv-gestookt huis naar buiten gaan niet zo extreem is. Tot een uur of 15.00 is het droog terwijl er later op de dag regen voorspeld is zodat de pas geplante bomen bespoeid worden. Er is een mooie collectie gebracht. Weer veel blauwsparen dit jaar. Maar zien welke er volgend jaar weer feest mogen vieren.

January 5, 2014

Hoe vervoer je een kerstboom?

Afgelopen zaterdag zijn een deel van de kerstbomen terug gekomen en een aantal nieuwe toegevoegd. Hoe vervoer je zo'n prikkelige boom? De een wikkelt hem voorzichtig in een laken en komt met de auto. Met een (bak)fiets of karretje lukt het ook.

January 4, 2014

Opgetuigd! (7)

"Op de valreep dan nog een fotootje van onze kerstboom.
We komen hem zo terugbrengen. Giso"